Kereviz Salatası ve Mücver Tarifi




     Sevgili ortağım İrem'in mutfağından çıkan bu nefis lezzetleri sizlerle de paylaşmak istiyorum. Tarifleri merak eden arkadaşlarımıza gelsin bu post.  Blogumuzun ana konusu dekorasyon olsa da ara ara sizlerle hazırladığımız davet sofralarını ve hazırladığımız yemeklerin tariflerini de paylaşmaya karar verdik. Bu yönde sizlerden gelen güzel maillerede ayrıca teşekkür ederiz. Birbirinden lezzetli bu tarifleri umarım beğenirsiniz. Yemek hazırlarken her zaman tuz, baharat ve yağ ölçüleri sizin damak tadınıza kalmış detaylardır. Bu nedenle miktar belirtmiyorum.

Afiyet Olsun
   Sevgiler
Kereviz Salatası Tarifi:

2 adet kereviz
1 adet yeşil elma
yarım su bardağı dövülmüş ceviz ( isteğe bağlı miktar değişebilir)
1 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez ( isteğe bağlı artabilir)
tuz

Hazırlanışı:
    Kerevizler soyulur ve limonlu suda bekletilir. Bir kaseye yeşil elmanın kabuklarını soyup rendelenir. Üzerine kerevizler rendelenir. Yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarmısak elma ve kereviz karışıma ilave edilir. En sonda dövülmüş ceviz ilave edilir. Ceviz sizin isteğinize bağlı olarak değişebilir, mayonezde genelde tariflerde yoğurtla aynı miktarda konuyor. Ancak bu miktar biraz fazla oluyor. Mayonez yağlı olduğu için fazla miktar da tercih etmemekte yarar var.



Mücver Tarifi:

5 adet Kabak
3 adet yumurta
4 kaşık un
Tuz, karabiber
100 gram beyaz peynir
yarım su bardağından bir parmak az
Kabartma Tozu
Dereotu

Hazırlanışı:
     Kabaklar rendelenir ve suyu sıkılır. Tüm malzemeler bir kaba alınıp yoğurulur. Kabak mücveri fırında pişirildiği zaman içerisine yarım su bardağı yağ ilave edilir. Eğer tavada kızartacaksanız içerisine yağ koymuyoruz. Muffin kalıplarının içerisine bir yemek kaşığı karışımdan koyup pişirirseniz şekilli farklı bir sunum elde edebilirsiniz. 170 C derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Çok kalın olmaması da içinin iyi pişmesini sağlar. Yoğurtla servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun












Etiketler: , , , , , , , , ,